Najbolji svjetski sushi majstori

Vrijeme je da upoznamo legende sushija, one koji su proveli desetljeća marljivo bruseći svoje vještine, ljude o čijim jelima bruji cijeli svijet. Oni su uzori svakom sushi chefu te nepresušan izvor inspiracije za sve profesionalce, ali i amaterske ljubitelje sushija.

Eki Ichimura

Ichimura je zasjeo na prvo mjesto kao jedan od najutjecajnijih sushi chefova današnjice s preko 40 godina iskustva pravljenja sushi divotica! Prvotno obučen u Tokiju, Ichimura je kasnije otvorio iznimno poznati sushi bar na njujorškom Upper East Side – u. Specijalnost su mu nigiri i sashimi, a oni koji ga poznaju kažu da se obično danima priprema kad su u pitanju posebni sushi eventi na kojima želi pokazati svu raskoš svog znanja. Samo da se zna, posebni sushi eventi za Ichumuru su svaki dan!

Jiro Ono

Još jedan chef u samom svjetskom vrhu. Jiro Ono još uvijek vodi iznimno poznati restoran u Tokiju imena Sukiyabashi Jiro. A ovo još uvijek nismo napisali bez razoga jer Jiro će u listopadu ove godine navršiti velikih 100 godina! Iza sebe ima 65 godina iskustva kao vrhunski sushi majstor, brojne Michelinove zvjezdice i reputaciju velikog perfekcionista. Jiro Ono ne mari za vrijeme niti trošak jer oduvijek mu je bilo stalo samo do fenomenalnog sushija. Javnost je to prepoznala i zato je Jiro jedan od najvećih!

Masaaki Koyama

Ovaj majstor sushija oduševljava Australce! Naime Maasaki je postao svjetska sushi zvijezda nakon što je otvorio strašno popularan sushi bar u Tasmaniji. Priča se da ljudi od spektakularnog zalaska sunca više vole jedino uramaki kojeg pripremi Masaaki. Masaaki sushi bar toliko je popularan da se uglavnom otvara svega dva puta tjedno i uvijek je naravno dupkom pun te se traži sushi i sjedalica više.

Mitsuhiro Araki

Araki je vjerojatno najveća sushi zvijezda u Europi i Ujedinjenom Kraljevstvu. U Londonu vodi restoran pod imenom Araki sushi-ya, a prije nego što je pokorio sushi Europu svoju je vještinu brusio na samom izvoru – u Tokiju. Nadaleko je poznat po kulinarskim vještinama koje miljama nadilaze sve prosječno te po jedinstvenoj, samo njemu svojstvenoj sposobnosti oblikovanja i spajanja okusa koji se ne zaboravljaju. Nedavno je otvorio restoran Araki u Hong Kongu, a koliko čujemo ne ide mu loše!

Yoshiharu Kakinuma

Kakinuma je bio predodređen za sushi slavu. On naime potječe iz duge i poznate loze sushi majstora. Kao mladi pripravnik učio je pod budnim okom sushi majstora g. Yoshitake što je itekako pridonijelo njegovom osobnom i profesionalnom razvoju. S tim se znanjem Kakinuma kasnije preselio u New York te oduševio Veliku jabuku svojim sushi čudesima. No, Yoshiharu je čak i u New Yorku ostao vjeran okusima svog Tokija pa je dnevno avionom do svog restorana dopremao najsvježije sastojke bez kojih njegova kuhinja nije mogla opstati. Kakinuma od te prakse do dan danas nije odustao!

Dragi naši ljubitelji sushija, ako vam se prilikom upoznavanja s najvećim sushi majstorima današnjice pojavila nekakva neobjašnjiva želja za najboljim sushijem, to je sasvim normalno i ništa ne brinite.

Ne morate na brzinu vaditi ušteđevinu i bukirati avionske karte do Tokija ili New Yorka. Dovoljno se prošetati do Fukuro Sushi&Sashimi bara u samom srcu Rijeke gdje vas očekuje jedan od najboljih regionalnih sushi majstora – naš chef Dedi! Njegova vještina i strast pripreme sushija prisutni su baš u svakom zalogaju pa ih osjetite i vi.

Vidimo se u Fukuru!

Picture of Josip Tokić

Josip Tokić

Journalist & Musician

Najnovije vijesti

Vodič kroz Omakase

Omakase je istodobno japanska fraza koja u slobodnom prijevodu znači nešto poput “vjerujem vam sushi majstore”, ali i izraz koji...

Read More

Naša lokacija

Put Vele Crikve 1

51 000 Rijeka, Croatia

Copyright © 2024 Fukuro Sushi & Sashimi Bar. Sva prava pridržana. | Design: e-Tomic