Tako je teško izabrati između Nigirija i Sashimija!

Dok šetate  Rijekom i divite se njezinoj jedinstvenoj ljepoti i šarmu i odjednom se osjećate pomalo gladni i raspoloženi za drugačiji zalogaj. Već ste kušali svu tu finu mediteransku kuhinju tako da je upravo sada prekrasno japansko jelo ono za čime žudite.

Nije problem! Ako ste raspoloženi za brz, ali ukusan i zdrav obrok, mi vam čuvamo leđa.

Nigiri i sashimi pripremljeni na tradicionalan način koji će vas ostaviti bez daha su ono što preporučamo. Ali koji odabrati, možda se pitate?

Prvi korak je naučiti samu razliku između to dvoje, a mi smo ovdje da prenesemo znanje! Informirajte se o ovim kulinarskim čudima i olakšajte si izbor!

 

Nigiri

Nigiri je mali komad kulinarskog raja koji se sastoji od riže i sirove ribe. Točnije, to je ručno prešano brdo ukusne riže za sushi s tankom kriškom sirove ribe. Riža je često začinjena s malo rižinog octa, šećera i soli kako bi se postigao onaj poseban okus koji ćete obožavati. Začinjena riža zatim se spaja s komadom svježe ribe. Obično je to losos, tuna, jegulja ili čak može biti i hobotnica! Što god odabrali, dio ribe ili hobotnice tada će se malo premazati soja umakom ili preliti wasabijem kako bi se poboljšao njihov okus.

Riba ili plodovi mora mogu se poslužiti sirovi ili se u nekim slučajevima mogu pržiti ili malo kuhati.

Sam pojam nigiri znači “dva prsta” ili “prešani” i to je tako jer slavi tradicionalnu metodu ručnog oblikovanja ovog sushija. U ovom slučaju ruku našeg iskusnog kuhara koji vam jedva čeka pokazati neizmjerne mogućnosti i ljepote nigirija! Svježi morski okus ribe savršeno se stapa s ukusnom rižom u  misiji postizanja vrhunskog užitka! Navalite !

 

Sashimi

Sashimi je jednostavnost u svom najboljem izdanju! Za razliku od nigirija, on se ne sastoji od nekoliko elemenata, već se oslanja samo na onu lijepo tanko narezanu sirovu ribu, toliko svježu da još možete osjetiti oceanske valove!

Sashimi njeguje prirodni okus ribe, bez riže! Ostajete samo vi i najsvježije kriške sirove ribe umjetnički prezentirane na tanjuru i aranžirane na poseban način kako bi se prikazala dražesna prirodna boja i tekstura same ribe. Obično je to tuna, losos, žutorepa, skuša ili orada.

Većina sashimi jela uključuje sirovu ribu, ali postoje varijacije koje uključuju lagano pečenu ili mariniranu ribu. Ovisi što preferirate!

Sashimi se također poslužuje sa soja umakom, wasabijem i malo đumbira sa strane. Sashimi je priča o čistom okusu ribe i pravom izboru za one koji žele da se potpuno usredotoče na ribu koju će naši kuhari pripremiti s dodatnom mrvicom zadivljujuće vještine!

 

Dakle, što odabrati?

Nigiri i Sashimi predstavljaju dva različita jela, različita iskustva, različite vibracije i načine uživanja u sushiju! Ali ne možete pogriješiti želite li ukusnu rižu ili želite uživati ​​u esenciji ribe na originalan način!

Oba će vam pružiti nezaboravno iskustvo kojem ćete se rado vraćati. S vremena na vrijeme! Pogotovo ako je pripremljeno onako kako to naši kuhari vole raditi – jednostavno ukusno!

Picture of Josip Tokić

Josip Tokić

Journalist & Musician

Najnovije vijesti

Naša lokacija

Put Vele Crikve 1

51 000 Rijeka, Croatia

Copyright © 2024 Fukuro Sushi & Sashimi Bar. Sva prava pridržana. | Design: e-Tomic